Gondelvaart.nl

Welkom op de site van de gondelvaart in Giessen-Oudekerk. De gondelvaart wordt  om de 2 jaar gehouden op de 2e zaterdag in september. Dit jaar dus op 8 september


De “Oukerkse” gondelvaart wordt beschouwd als één van de grootste en meest spectaculaire van Nederland. Iets wat de ruim  25.000 bezoekers die we elke editie mogen verwelkomen zullen beamen.

Breng 8 september een bezoek aan de gondelvaart en laat uzelf overtuigen.

Copyright © 2000-2018 OranjeverenigingGiessen-Oudekerk

Laatste update; 22-09-2018

Een site van oranjevereniging Giessen-Oudekerk

GONDELVAART EN DE VERKEERSMAATREGELEN


Tienduizenden mensen weten elke keer de Gondelvaart weer te vinden. Ook dit jaar zullen er op 8 september weer veel toeschouwers de Gondelvaart bezoeken. Het bestuur doet in samenwerking met de politie en het waterschap een dringend beroep op alle bezoekers om zowel op de weg als op het water een chaos te voorkomen. Daarom zijn de volgende maatregelen getroffen;


Wegafsluitingen Gondelvaart 8 september 2018


Kom je naar de Gondelvaart in Giessen-Oudekerk op zaterdag 8 september 2018? Let dan op, er zijn verschillende verkeersmaatregelen! Tussen 17:00 uur en 24:00 wordt éénrichtingsverkeer (uitgezonderd fietsers) ingesteld op diverse wegen:


* Vanaf Binnendams (Hardinxveld-Giessendam) richting de Binnendamseweg – Oudkerkseweg Bovenkerkseweg – Peursumseweg tot aan de Giessenbrug.


* Vervolgens vanaf de Giessenbrug in de Dorpsstraat richting de Neerpolderseweg tot aan de Parallelweg in Hardinxveld-Giessendam.


Ook op de zijwegen langs deze route worden verkeersmaatregelen ingesteld. Verder gelden er in dit gebied parkeerverboden. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars, houdt de spoorwegovergangen vrij, respecteer het éénrichtingsverkeer, houdt de rijbaan ten alle tijden vrij voor hulpdiensten.


Let op, er gelden wijzigingen t.o.v. twee jaar geleden. Kijk hier voor de exacte informatie.


HOE KOM IK DAN BIJ DE GIESSEN OM DE GONDELVAART TE ZIEN?


Giessen-Oudekerk is via de Binnendams(eweg), Molenweg, Damseweg en Kooiweg te bereiken.

Vanuit Gorinchem is Giessenburg te bereiken via de provincialenweg richting Schoonhoven door de eerste afslag Giessenburg te nemen en via de van Langeraadweg de van Houwelingenweg te komen op de Neerpolderseweg.

Hierna kunt u de auto parkeren in de bermen van de polderwegen en uw reis verder lopend voort zetten om een mooi plekje aan de Giessen te zoeken.

Zorg er in ieder geval voor dat de weg vrij blijft en tegen foutief parkeren zal verbaliserend worden opgetreden.


OPENBAAR VERVOER

De Gondelvaart is uiteraard ook met het openbaar vervoer te bereiken. U kunt dan het best uitstappen bij station Hardinxveld-Giessendam en uw weg lopend of fietsend vervolgen richting Giessen-Oudekerk. Het meest westelijke keerpunt vind u na ongeveer 400 meter aan de Binnendams ter hoogte van nummer 33. Het centrum van Giessen-Oudekerk is ongeveer 3 km

Voor de juiste aankomst- en vertrektijden van bus en trein verwijzen wij u naar www.ov9292.nl


OP HET WATER

Bezitters van vaartuigen worden gevraagd om zoveel mogelijk rekening te houden met het aanmeren van hun vaartuigen. Doe dit niet bij open plekken aan de Giessenoever, omdat daar juist toeschouwers die zich op de wal bevinden mooi zicht kunnen hebben op de ongetwijfeld prachtige vloot.

Verder mogen bij de draaipunten van de vloot geen boten met daarin personen aanwezig zijn.

Één en ander zal zowel door het Waterschap en door de Oranjevereniging zoveel mogelijk in goede banen worden geleid. Wij wensen u een mooie Gondelvaart toe.