Gondelvaart.nl

Welkom op de site van de gondelvaart in Giessen-Oudekerk. De gondelvaart wordt  om de 2 jaar gehouden op de 2e zaterdag in september. Dit jaar dus op 8 september


De “Oukerkse” gondelvaart wordt beschouwd als één van de grootste en meest spectaculaire van Nederland. Iets wat de ruim  25.000 bezoekers die we elke editie mogen verwelkomen zullen beamen.

Breng 8 september een bezoek aan de gondelvaart en laat uzelf overtuigen.

Copyright © 2000-2018 OranjeverenigingGiessen-Oudekerk

Laatste update; 22-09-2018

Een site van oranjevereniging Giessen-Oudekerk

Startlijst 36e gondelvaart

Koorts in Giessen-Oudekerk

Over precies een week is de vloot van de gondelvaart op weg over de Giessen. En wat een prachtige vloot belooft het weer worden.....

De gondelvaartkoorts heeft weer toegeslagen! Overal op de Giessen wordt met man (en vrouw) en macht gewerkt aan de meest uiteenlopende, maar stuk voor stuk prachtige creaties. De een imposant, de ander sprookjesachtig en verfijnd. Ook het weer werkt mee. Af en toe wel een bui, maar over het algemeen prachtig weer om te bouwen en als we de voorspellingen mogen geloven blijft dat tot en met de Gondelvaart zo.
Ook langs de straten en in de tuinen beginnen de verlichting en de werkstukken vorm te krijgen. Ook hier wordt door buurtverenigingen en bewoners hard gewerkt om ons mooie dorp weer te veranderen in een sprookje.
Geweldig wat voor saamhorigheid en gemeenschapszin er toch altijd weer in ons dorp heerst.
Al met al kijken wij als bestuur, en met ons waarschijnlijk velen, uit naar de 36e gondelvaart op 13 september en de verlichtingsweek van 10 t/m 17 september


Voorbereidingen Gondelvaart 2016 zo goed als klaar.

De Oranjevereniging Giessen-Oudekerk heeft de voorbereiding voor het verkrijgen van bakken, sleepboten, aggregaten en alle verdere benodigde middelen zo goed als rond.

Het ophalen van de benodigde materialen is nu gestart, de hulp van vele vrijwilligers en bedrijven is hierbij ook weer onmisbaar.

De bereidheid om daadwerkelijk bij te dragen is nog steeds groot.

De opgaven zijn weer heel divers en het belooft weer een prachtig spektakelstuk te worden met gelukkig ook heel feeërieke taferelen erbij.

Met 23 deelnemers zal het publiek dan ook zeker niet teleurgesteld gaan worden.Entreegelden onontbeerlijk.

Mede doordat meer materiaal gehuurd moet worden, en dit ook steeds meer kost, is entree heffen een steeds meer noodzakelijk onderdeel van de organisatie geworden.

Op de toegangswegen word dan ook gepost waarbij € 3,- entree per persoon gevraagd word

Wij hopen dat u begrip kunt opbrengen dat wij entree moeten vragen, zonder entree zal er geen Gondelvaart meer kunnen gehouden worden.

Gelukkig zijn velen van u hier ook van doordrongen en maken geen punt hiervan.

Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat wij vele sponsors hebben, hierdoor kan de prijs laag worden gehouden ( zeker gezien een bloemencorso waar algauw

zo’n € 15, - tot € 20,- moet worden betaald )

De laatste jaren zijn wij aangenaam verrast doordat mensen die feestjes geven die s’middags, en dus al voor het ingaan van entree heffen beginnen, de entree laten betalen door de bezoekers van hun feest. Zij dragen deze entree dan af aan de Oranjevereniging.

Als vooraf aan de gasten is duidelijk gemaakt dat entree van hun verwacht word om van het Gondelschouwspel te genieten blijkt dit voor de meeste geen enkel probleem, en is hiervoor alleen maar begrip.

Een fantastisch middel om door te kunnen gaan met de Gondelvaart, wij vragen dan ook

nogmaals aan ieder die zonder te betalen komt kijken om zijn bijdrage toch aan de Oranjevereniging af te staan, dan kunnen wij door blijven gaan met het organiseren van dit, voor onze streek grootse evenement.

Gezien het aantal plaatsen langs de Giessen waar gekeken kan worden willen we ook dit jaar weer vragen aan de Giessenkant bewoners de mogelijkheid tot kijken te bieden aan de vele bezoekers, wel verlangen wij van de bezoekers dat zij zich dan ook als gast weten te gedragen en ook hun vuilnis weer op te ruimen.


Voorverkoop entreebewijzen

Als u voor uw gasten of uzelf van te voren entree bewijzen wilt kopen voor de gondelvaart zijn deze vanaf heden voor 3 euro per stuk te koop bij secretaris Goof van Rijswijk, Oudkerkseweg 9 te Giessen-Oudekerk

Het verzoek is wel om even een afspraak te maken om de kaarten op te halen, om zo te voorkomen dat u voor een dichte deur staat.

Goof is te bereiken op nummer 06-20890334DEELNEMER

                       

Muziekvereniging Da Capo        

IJsclub “St. Moritz”

0184 Boys  

De Herintreders                 

Splash                                  

Buurtver. De vergeten hoek

The Keet    

Buurtver. De Gondelbuurt  

Aart den Breejen  

Fam. De Snoo   

Jaap Smits    

Zijderveld en Kwakernaak  

Historische ver. Hardinxveld

Fam. Versteeg   

Lennard van Noordenne  

Corrie van Rijswijk

OBS Giessen-Oudekerk

SIMAV

Buurtver. Van Heul tot Krom

De Heeren van den Noord

De jongens van den Noord

Kevin and friends

Mark Barten

 UITBEELDING


- 30e verjaardag Da Capo

- Tikker

- WK 2018 nieuwe kansen

- Smurfen

- Herrie in de keuken

- Wijndomijn

- Brouwerij

- Dakar

- Zalmschouw

- Zalmschouw

- Sinterklaas en Pieten

- Watersnoodramp 1953

- Zalmschouw

- “de Koperwiek”

- Miami Beach

- Last minute camping

- Boeren landleven

- 60 jaar SIMAV

- Doet door de jaren heen

- Bij de Heeren van den Noord thuis

- Feestboot

- Party on a boat

- Freek Griffioens Saloon


NR


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23